Proef Amersfoort in De Nieuwe Stad

Proef Amersfoort is terug van nooit weggeweest. Van 9 tot en met 13 mei (rond Hemelvaartsdag) zijn de restaurateurs actief op de Oliemolenhof in De Nieuwe Stad. De voorbereidingen om ook van deze editie weer een succes van te maken, zijn in volle gang. Beleef. Ontmoet. Proef.

Het evenement is deels aangepast aan de nieuwe locatie, maar de bewezen formule blijft ‘smaakmakend’. Culinair genieten en ontmoeten blijven belangrijk. De deelnemende regionale restaurateurs hebben zeer diverse keukens en zijn vijf dagen lang gastheer voor de stad.

“Van de Hof naar De Oliemolenhof. Er moest het nodige water voor door de Eem. Een mooie nieuwe uitdaging. Op de Oliemolenhof is er meer bewegingsruimte en kunnen we meer openheid creëren”, vertelt Timo Braeken.”We hebben gezocht naar nieuwe wegen. En dat werd De Nieuwe Stad waar we in de aangrenzende Prodentfabriek al twee keer eerder een Winterproef organiseerden. De Oliemolenhof is gekozen als locatie om zijn ruimte en openheid. We wilden Proef zo dicht mogelijk bij het stadshart houden, want Proef is van Amersfoort en omgekeerd. Ook het Eemplein is bekeken, maar hieraan kleefden risico’s die we vooralsnog niet durfden te nemen. We gaan er met deze keuze vanuit dat de fijnproevers ons weer weten te vinden.”

Stichting Proef Amersfoort hoorde in 2016 dat het festival niet meer welkom was op de Hof vanwege de komst van andere publieksevenementen en de verplaatsingsbeperking van de wekelijkse markt. De stichting trok een maand later de stekker uit het evenement. Timo Braeken kondigde hierop tijdens de afscheidseditie in de oude Prodentfabriek in 2017 Proef een nieuw én vertrouwd vervolg te geven. Hij tuigde een nieuwe organisatie op. Met nieuw elan en de steun van ondernemend Amersfoort ziet de toekomst van het evenement er inmiddels weer zonnig uit.

De vergunning voor Proef Amersfoort in De Nieuwe Stad wordt uiterlijk begin april verwacht.